Torsdag d. 28. oktober 2021 - �rgang 16

Brølende traktorer kommer til finale i Aars

05-09-2021

Den 11. september lægger Aars grund til DM-finalerne i Dansk Tractorpulling (DTP).

En Idé blev hurtig til handling, da to lokale teams en aften sad til møde med DTP Midtjylland. Tanken om at få et stort stævne tilbage til Himmerland blev hurtig til virkelighed. 

Med DTP Midtjylland og de to lokale teams i spidsen bliver DM finalen 2021 nu afholdt ved Messecenter Vesthimmerland i Aars, hvor der bliver spænding til det sidste, da flere klasser først finder danmarksmesteren 2021 på selve finaledagen. Pointstillingen er tæt, da konkurrencen har været hård denne sæson. Grundet corona er der kun blevet afholdt 5 DTP-afdelinger i år, hvor der normalt er 8 afdelinger fordelt rundt i landet. Dermed kan stævnet i Aars meget vel blive noget af en publikumstræffer.

Det er dog ikke helt nyt, at der bliver afholdt Tractor Pulling i Aars. Der har tidligere været afholdt stævner, men det seneste ligger helt tilbage til 2008.
Banen i Aars trængte alvorligt til en opdatering. Den har derfor fået mere ler iblandet, og den er blevet afrettet med dozer med GPS-styring, så den er blevet jævn og pæn. Der er blevet samlet enormt mange sten af banen, og mange har hjulpet til med at få banen i topform til den 11. september.

-    Vi håber på stor opbakning fra publikum, og vi vil gøre vores bedste for, at alle kan komme og få en på opleveren. På dagen er der arrangeret hoppeborg til de mindste, der vil være øl og pølsevogn og meget andet på pladsen samt en masse god stemning, lover Dennis Wulff Immsersen fra et af de to lokale teams, Team Bluedream Tractorpulling. Det andet lokale team er Brdr. Kjærs Tractor Pulling Team Krone red Lightning.

Tractor pulling handler kort fortalt om, at komme længst med sin traktor, der er spændt for en speciallavet slæde. Hver deltager får to træk, hvor man i det første træk skal ud og nå 100 meter for at komme med i ”Pulloff”. I Pulloffen er det traktoren med det længste træk, der har vundet.

I DTP er alle traktorer specialbygget med op til 9000 hestekræfter. DM-finalen i Aars begynder på lørdag kl. 11.00.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!