Mandag d. 23. maj 2022 - Årgang 17

Borgmesteren kom med i koncerten

02-02-2015

Nordjyllands Ungdomssymfoniorkester gav koncert i Farsø - med borgmesteren som gæstemusiker.

Søndag eftermiddag afsluttede Nordjyllands Ungdomssymfoniorkester et weekendtræf i Farsø med en flot koncert, som blev overværet af mere end 400 tilhørere i Dronning Ingrid Hallerne - heriblandt mange familiemedlemmer til de unge musikere.

Symfoniorkestret er et fælles ungdomssymfoniorkester for alle regionens Musik- og Kulturskoler. Formålet med orkestret er bl.a. at give de unge musikere mulighed for at prøve kræfter med et stort symfoniorkester under ledelse af dygtige dirigenter.

Ved den afsluttende koncert i Farsø deltog naturligvis de lokale unge, som er med i ungdomssymfoniorkestret. Desuden var der medvirken af elever fra Gedsted Skole. De lokale skoleelever har i forbindelse med den nye folkeskolereform mulighed for at modtage musikundervisning i skolen.

Borgmester Knud Kristensen (Kons.) bød velkommen til koncerten, hvor han så frem til at blive godt underholdt af de mange talenter. På det tidspunkt var han formentlig lykkeligt uvidende om, at han senere selv skulle blive en del af koncerten.

Indledningsvis var de ungdommens strygerensemble og de lokale “Himmelstrygere”, som gav prøver på deres kunnen. En gruppe elever fra Gedsted Skole spillede med i den lokale “Polka fra Fandrup” - et stykke traditionel dansk folkemusik.

Herefter overtog Ungdomssymfoniorkesteret scenen, hvor de under ledelse af dirigent Morten Lønborg Friis gav numre af Johan Strauss den yngre og Carl Nielsen efterfulgt af en smuk afdeling med musik fra filmen “Frozen”.

På bedste nytårsmanér blev der afsluttet med Lumbyes “Champagnegaloppen”, hvor Knud Kristensen blev kaldt frem for sammen med fem lokale 3. klasses elever at står for de karakteristiske knaldende lyde af champagnepropper, der springer.

I forbindelse med weekendens orkesterstævne i Farsø var elever og lærere indkvarteret i Dronning Ingrid Hallerne, som også dannede rammen om weekendens musikalske aktiviteter.

Næste gang der er orkestersamling er i slutningen af april, hvor stævnet finder sted i Sindal.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!