Torsdag d. 28. oktober 2021 - �rgang 16
Billedet viser fra venstre: Per Bach Laursen, Venstre, Henrik Dalgaard, Konservative, Lars Rem, Nye Borgerlige, Kirsten Moesgaard, Vesthimmerlandslisten, Ilse Skadhauge, Konservative, Signe Nøhr, Konservative, Kurt Friis, Venstre, Liselotte Lynge Jensen, Dansk Folkeparti, Henning Feldtmose, Kristendemokraterne, Stefan Larsen, Nye Borgerlige, Karl Lausten, Venstre.

Borgerligt valgforbund i Vesthimmerland

28-08-2021

Venstre, Konservative, Dansk Folkeparti, Vesthimmerlandslisten, Nye Borgerlige og Kristendemokraterne og er blevet enige om at gå sammen i et teknisk valgforbund.

”Teknisk” indebærer, at der ikke er nogen politisk aftaler. Det drejer sig om at holde de borgerlige stemmer sammen og undgå stemmespild. Ved et valg er der altid partier, som får lidt flere stemmer, end det er nødvendigt for at opnå et mandat, og sommetider er der nogen, der ikke opnår stemmer nok til et mandat. Valgforbundet sikrer, at disse stemmer kommer andre partier i forbundet til gavn. Dermed kan man ofte sikre et ekstra mandat til en af aftaleparterne i konkurrencen mod dem, der står udenfor. Ingen ved på forhånd, hvilket af partierne, der får gavn af aftalen. Det afhænger fuldstændigt af tallene, når stemmerne er talt op den 16. november hen på aftenen.

Aftaleparterne står frit til at indgå politiske aftaler med hinanden eller med partier udenfor valgforbundet. Så konstitueringsforhandlingerne på valgnatten er ikke afgjort på forhånd med valgforbundet. 

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!