Mandag d. 5. december 2022 - Årgang 17
Børn fra Vesthimmerland kan måske få indflydelse på, hvordan Løgstørs fremtidige havn kommer til at se ud

Børn tegner visioner for havneudvikling i 3D

09-09-2016

140 børn fra skolerne i Vesthimmerland har takket ja til at give deres bud på, hvordan vi kan udvikle vores havnemiljøer, når Danmarks første kunstskib besøger Vesthimmerland fire dage i september.

I en smuk forening af kunst, skib, arkitektur og virtual reality vil 140 elever fra skolerne i Vester Hornum, Aars, Løgstør, Ranum og Ullits i de kommende dage arbejde som arkitekter på Kunstskibet Bibiana. Skibet ligger til kaj i Løgstør i dagene 14.-17. september.

I samarbejde med kunstnere og arkitekturfaglige underviserer skal børnene gå på opdagelse, undersøge, idéudvikle og designe fantasifulde huse på havnen og i vandet.

I forløbet tegner børnene deres fantasi i 3D og bevæger sig rundt i deres egen arkitektur. Alle kommer ind i et ægte virtual reality-studie, hvor de kan tegne, mens de står midt i deres tegning. Virtual Reality er nylig udviklet teknologi, hvor den enkeltes idéer øjeblikkeligt kan blive til virkelighed, hvilket giver uanede kreative muligheder. Man bruger hele sin krop til at fremstille en tegning i rummet omkring sig. Her er det virkelig kun fantasien, der sætter grænser, og andre kan efterfølgende træde ind i børnenes arkitektur.

Under skibets besøg i Vesthimmerland, får børnene til opgave at designe Løgstørs fremtidige eventyrlige havn med udgangspunkt i en lokal problemstilling (se video) https://www.youtube.com/watch?v=BcsRRT_DthY

Når børnene har været om bord på M/S BIBIANA, er skibet lastet med deres visioner for havnens udvikling. Herefter kan udviklere inden for byggeri, havne og Det Blå Danmark træde ind i børnenes fantasier, som kan inspirere og være med til at skabe helt nye rammer for vores danske havne.

Besøg skibet og se udstilling:
D. 14. - 16.9 fyldes skibet af skoleklasser til arkitekturworkshop kl 9-14. Udstillingen er åben for alle samtidig. Kl. 14-17 er både udstilling og workshop åben for alle.
 

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!