Onsdag d. 8. december 2021 - �rgang 16

Synder endte i galgen ved Middelalderdage på Vitskøl Kloster

16-10-2021

Masser af middelalder på Vitskøl Kloster i weekenden.

Tekst & fotos: Per Lyngby

Musikduoen Skramle & Blæsekonen sørgede for musikalsk underholdning ved Middelalderdagene på Vitskøl Kloster, som åbnede med salut og brag lørdag formiddag.

Ud over de musikalske blæserier sørgede en frisk vind fra Limfjordens vande også for, at der stod blæst om såvel publikum som aktører på gårdspladsen og markedspladsen bag klosteret, hvor der traditionen tro var opbygget en teltby med masser af information, underholdning og varer til middelaldergæsterne.

Markedet bød på underholdning for store og små. I kirkesalen var der familieforestilling med gys og gru som tema, og ude på markedspladsen var der op til flere drabelige kampe med sværd, skjold, økser lanser og heste. De mindste havde nok behov for en voksen at holde i hånden, da der blev foretaget rettergang og hængning i galgen, som var opstillet i klostergården. Den formastelige synder kom dog ned igen og viste sig at være lyslevende - heldigt nok, da han også skal hænges søndag....

Bo Jacobsen, som har været en ihærdig tovholder på middelaldermarkederne gennem årene, kunne lidt over middag fortælle Lokaltindblik.dk , at man i de første par timer havde solgt små 400 billetter, og han så fortrøstningsfuldt frem til, at der også ville komme mange forbi dette års marked resten af lørdagen og søndag, hvor der i øvrigt sluttes med flere blæserier af Skramle og Blæsekonen.

Se programmet for søndag her

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!