Lørdag d. 13. august 2022 - Årgang 17

Benny vil have ting til at ske i Vesthimmerland

06-01-2022

Benny Hansen fra Løgstør har været byrådspolitiker i snart en uge, og de første resultater er allerede på vej.

Tekst og foto: Jacob Dalgaard

Politik har egentlig aldrig fyldt meget hos Benny Hansen. Som ung stemte han på Det Radikale Venstre, men det var kun fordi de radikale var imod at have et militær. Op til valget for fire år siden blev han spurgt, om han ville være kandidat til byrådet. Det sagde han nej til.

Men sidste år blev han spurgt igen af både Det Konservative Folkeparti, VesterhimmerlandsListen og Venstre. Denne gang sagde han ja, og det blev til Venstre. Med viljen til at se resultater er politikeren vokset i ham, og i en alder af 57 år sikrede vælgerne ham med 185 personlige stemmer også en stol i byrådssalen de næste fire år.

- Hvis ikke der er nogen her fra området, som stiller op, så er der ikke nogen, der kigger den her vej, og det var grunden til, at jeg stillede op, siger Benny Hansen.

Aktiv idrætsmand

Af statur ligner Benny ikke en idrætsmand. Han er høj og rund, men man skal ikke tage fejl. Idræt har fyldt hele hans voksenliv. Allerede som 18-årig kom han i bestyrelsen for Løgstør Håndboldklub, hvor han har siddet i mange år og også har været formand. Han er stadig særdeles aktiv i håndboldklubben, han er arbejdende suppleant i Svømmeklubben RASK, er formand for Kultur- og Idrætscenter Lanternen i Løgstør og medlem af bestyrelsen for DGI Nordjylland. 

Derudover sidder han i Jutlander Banks repræsentantskab, og siden 1988 har han været aktiv i Løgstør Byfest og Dyrskue.

Men det er ikke kun organisatorisk han involverer sig. Håndbold, fodbold, skydning, spinning, cykling og fitness er alle discipliner, som Benny har eller stadig dyrker. 

Derudover passer han sit job som sælger hos Danish Agro, hvor han har været ansat siden 1994. Herigennem bliver hans enorme netværk i idrættens verden suppleret af ditto blandt de fleste landmænd i Vesthimmerland og dele af Østhimmerland. 

Men arbejdsgiveren har sagt god for, at ildsjælen Benny Hansen nu også går ind i politik.

Fik sin førsteprioritet

Som byrådspolitker får Benny Hansen endnu mere at se til. Kalenderen er allerede booket op med masser af møder. 

- Jeg regner med at skal slippe noget af det andet jeg er med i, ellers bliver det for meget, siger han. Men tilføjer så: - Men jeg er ikke helt sikker endnu. 

I december blev de ny- og genvalgte byrådsmedlemmer fordelt i de forskellige udvalg, og Benny Hansen kom i Kultur- og Fritidsudvalget, som han havde som sit største ønske. Derudover fik han plads i Børne- og Familieudvalget. 

1. januar tiltrådte han officielt som byrådsmedlem, og opgaverne fra vælgerne er allerede begyndt at tikke ind. Han har især oplevet en efterspørgsel på at få kviktest til Løgstør.

Handlingens mand

Om sin nye rolle som politiker siger Benny: 

- Jeg håber, jeg kan få ting til at ske hurtigere. Langsommelighed er det, der får folk til at miste interessen. 

Og måske når han at indfri et ønske allerede den første uge som politiker, for han har allerede taget fat i sin byrådspolitiker Per Bisgaard, der også sidder i Regionsrådet for at få lagt et pres, så der kan komme hurtigtests til Løgstør. 

- Det er Patientstyrelsen, der bestemmer i sidste ende, men vi er blevet lovet, at vi får et svar i løbet af et par dage, siger Benny Hansen.

Et af hans helt store visioner er at få bygget en svømmehal i Løgstør. Heller ikke her rækker tålmodigheden til langsigtede handlingsplaner. 

- Jeg håber, at en svømmehal kan komme på budgettet allerede næste år, så vi kan komme i gang med tegninger og projektering i 2023, og så svømmehallen kan stå klar i 2024. 

Benny Hansen karakteriserer sig som en god forhandler, der siger sin mening. Kun tiden vil vise, om de egenskaber er tiltrækkelige til at brænde igennem i kommunalpolitik. Men ambitionen om en svømmehal er i hvertfald målbar allerede til efteråret, når næste års budgetaftale ligger klar. 

"Hvor svært kan det være"

Også på børne- og familieområdet har Benny Hansen klare holdninger. En kæphest er fleksible åbningstider i daginstitutioner, så pendlere kan nå hjem og hente deres børn. Det er en vigtig forudsætning for at få børnefamilier til at bosætte sig i Vesthimmerland, påpeger han. 

Kollegerne i Børne- og Familieudvalget kan også forvente, at Benny Hansen vil have aktiveret kommunens børn mere end tilfældet er i dag. Først og fremmest skal folkeskolelovens indførelse af mere bevægelse håndhæves.

- Intentionen om mere bevægelse i skolen virker ikke. Det skal der gang i. Jeg skal bare lige have fundet de rigtige personer til at få det sat i gang. Jeg vil også gerne have flere børn i foreningerne. Aktivering er nøglen til at få dygtigere børn - og også til at få dem gjort sociale, siger Benny Hansen. 

Og så har ordet "inklusion" i folkeskolen efter hans opfattelse spillet fallit.

- Specialundervisning skal ud af klassen, så de pågældende elever kan få en mere målrettet hjælp i de fag, hvor det kniber. Hvor svært kan det være?!

Hører for lidt om kulturelle tilbud

De frivillige ildsjæle er om nogen Benny Hansens hjertebørn. Får han magt, som han har agt, skal de frivillige hjælpes, understøttes og vejledes af kommunens forvaltning i endnu højere grad end i dag, og kommunens svar på korrespondencer med frivillige og borgere generelt skal speedes op, for de frivillige er meget vigtige, påpeger han.

Det ligger ham endvidere på sinde at få flere kulturelle tilbud i Vesthimmerlands Kommune. 

- Vi hører næsten kun om musikhuset ALFA i Aars, og de andre ting, der er, hører vi ikke om. Det er et problem, siger Benny Hansen, der således har masser af ting at tage fat på, når han på mandag skal til sit første møde i Kultur- og Fritidsudvalget, hvor det dog er svømmehallen i Aars, der vejer tungest på dagsordenen. 

Benny Hansen er født i Løgsted, men har i mange år boet i Løgstør sammen med Bente, som han har kendt siden 1982, da de begge gik på handelsskolen i Aars. Næste år kan de fejre sølvbryllup. De har to døtre på 27 og 30 år og barnebarnet Hugo på 2 et halvt år. 

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!