Fredag d. 27. maj 2022 - Årgang 17

Asylcenter Ranum starter korps af frivillige

31-03-2013

Asylcenter Ranum driver nu også asylcenter i både Randers og Frederikshavn.

Asylcenteret i Ranum er efter en hektisk start kommet ind i en nogenlunde normal hverdag, hvor der nu bliver tid til at få gjort alvor af intentionerne om at inddrage frivillige på centeret. På den baggrund er Henrik Bo Rasmussen blevet ansat som Frivillig Koordinator.

Han skal sørge for at få sat de frivillige arbejde ind i faste rammer og strukturere en hverdag for beboerne på asylcentrene med fritidsaktiviteter.

Asylcenteret i Ranum blev etableret i september sidste år med Vesthimmerlands Kommune som driftsherre for Udlændingestyrelsen. Vesthimmerlands Kommune har siden indgået aftale med Udlændingestyrelsen om at drive yderligere to asylcentre i henholdsvis Randers og Frederikshavn.

I Ranum har Henrik Bo Rasmusen flere udfordringer at bakse med. For det første er der ikke på selve centeret i Ludvig Müllers Have et lokale, der er stort nok til fælles aktiiviteter, så derfor leder han efter egnede lokaler i byen, som kan lånes eller lejes.

Derudover har nogle af de frivillige, der meldte sig allerede i efteråret, trukket deres tilbud tilbage.

Den 4. april inviteres interesserede frivillige til et møde, hvor ønskerne til de frivillige meldes ud. Henrik Bo Rasmussen siger, at én af de første opgaver bliver at indrette en butik på centeret. Et af værelserne er proppet med tøj i sække, som asylcenteret har fået doneret. Værelset skal indrettes som en tøjbutik, hvor beboerne kan komme og købe tøj, forklarer Henrik Bo Rasmussen, om en af de forestående opgaver for de frivillige.

En anden opgave bliver formentlig en form for ledsagerordning, når beboerne skal til og fra de aktiviteter, de skal til.

På billedet ses Henrik Bo Rasmussen sammen med 4 iranske beboere på centeret i Ranum, der har netop har fået asyl. Det ene par skal flytte til Næstved Kommune, mens det andet par endnu ikke ved, hvor i landet de skal flyttes hen.

På asylcenteret er der næsten hver uge beboere, der får ophold i Danmark, mens der i Randers er mangle flere ayslansøgere, der får afslag om som "åbenlyst grundløse." Det er især serbiske romaer, som ikke får asyl.  

 

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!