Onsdag d. 24. juli 2019 - �rgang 14

Ansøgning skal slå hul til Løgstør Havn

11-02-2019

Der tages nu et konkret tilløb til at realisere en gammel drøm om at få åbnet op mellem Østerbrogade og Løgstør Havn, så der bliver en bedre sammenhæng mellem de to vigtige bydele.

Realdania har indbudt de 56 LAG-kommuner til anden og sidste ansøgningsrunde i forbindelse med kampagnen ”Hovedbyer på forkant”. Forvaltningen i Vesthimmerlands Kommune har øjnet en mulighed for at Løgstør kan komme i betragtning til midler, der kan hjælpe drømmen om en åbning mellem havn og handelsgade godt på vej.

Derfor er Økonomiudvalget på onsdag blevet bedt om at sige ja til at der indsendes en ansøgning til Realdania inden udløbet af ansøgningsfristen den 28. februar.

Realdania godkender i denne runde konkrete bygge- eller omdannelsesprojekter, der er klar til realisering og strategisk forankret i en udviklingsplan/helhedsplan. Så sent som sidste år blev en eventuel åbning til havnen netop beskrevet i den nye udviklingsplan for Løgstør.

Den aktuelle pulje støtter projekter op til 4 millioner kroner. Det er en forudsætning, at Vesthimmerlands Kommune er parat til at finansiere halvdelen af beløbet, og derfor skal Økonomiudvalget også være klar til at afsætte mindst 2 millioner kroner på de kommende budgetter.

Anlægsudgifterne går til opkøb og nedrivning af en ejendom, ny belægning, beplantning og byrumsinventar, og så er der tanker om et glasoverdækket rum, der kan tjene som nyt samlingssted for byen.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!