Onsdag d. 28. september 2022 - Årgang 17

Anette fra Ullits er nomineret til Årets Nordjyde

06-09-2022

Vesthimmerland er repræsenteret i finalefeltet, når årets nordjyde skal kåres den 6. oktober.

TV2 Nords store prisoverrækkelse Årets Nordjyde nærmer sig med hastige skridt og efter i to måneder at have indsamlet indstillinger til prisen, er de fem nominerede, der 6. oktober skal dyste om Nordjydernes gunst, fundet.

En af de fem er Anette Rolighed Nielsen fra Ullits ved Farsø. Anette er nomineret for sit langvarige arbejde med at hjælpe mennesker, der af den ene eller anden grund, har brug for det. Anette har både uddelt overskudsmad og indsamlet konfirmationskjoler. Hun hjælper, trods egne vanskeligheder med helbredet, gennem sin hjælpegruppe i Farsø, hvor hun bor og nyligst har hun både indsamlet dyner og flygtninge til ukrainske flygtninge ligesom hun hjælper familier med at finde billige eller gratis feriefornøjelser.

Anette er med andre ord en oplagt Årets Nordjyde.

Dommere har fundet fem vindere
De andre nominerede til prisen er Michael Christophersen fra Vester Thorup, Knut Arild Gulbrandsen fra Aalborg, Kim Ostenfeldt Kolditz fra Hjørring og Bangsbo Frejas U17-drenge.

Tilsammen udgør de feltet af nominerede som, ifølge dommertrioen, alle har fortjent at vinde titlen som Årets Nordjyde.

- Vi har det sådan, at vi ikke kan sige, hvem det skal være. Dem, der er tilbage nu, er nogen, der alle fortjener det. Og det er en rar fornemmelse at gå med som dommer, lyder det fra Lasse Heidelbach, stifter af Organdonation – Ja tak – og dommer til Årets Nordjyde. Han fortsætter:

- Når vi er der, hvor vi har så stærkt et felt, at alle fortjener det, så har vi gjort vores arbejde. Så er det op til Nordjylland, hvem der skal gå hjem med statuetten og prisen som Årets Nordjyde, lyder det fra Lasse Heidelbach.

Vinder findes ved SMS-afstemning
Og det er præcis sådan, det kommer til at foregå. Vinderen af titlen som Årets Nordjyde, den ikoniske statuette og 50.000 kroner, findes via SMS-afstemning. Så det er virkelig op til nordjyderne at udpege den af de nominerede, der fortjener at vinde.

De fem finalister til Årets Nordjyde 2022 er fundet blandt 115 indstillinger og det har været op til vores dommertrio at skære det store felt ned til fem. Trioen består af festivalleder for Nibe Festival, Peter Møller Madsen, tidligere professionel badmintonspiller Christinna Pedersen og stifter af patientforeningen ”Organdonation Ja Tak!” Lasse Heidelbach.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!