Tirsdag d. 18. januar 2022 - Årgang 16

Alle medarbejdere i Vesthimmerlands Kommune skal møde med coronapas

03-12-2021

Økonomiudvalget skal i dag tage stilling til, om alle kommunens medarbejdere fra på tirsdag skal fremvise coronapas for at komme på arbejde.

Det kan i sidste ende koste en bortvisning, hvis kommunens ansatte ikke kan fremvise et coronapas fra den 7. december. Det er oplægget kommunens direktion og sundhedsberedskabsledelse til Økonomiudvalget, som behandler sagen på et ekstraordinært møde i dag. 

En ansat, der ikke kan forevise gyldigt coronapas, vil blive mødt med ansættelsesretlige sanktioner. Ved manglende gyldigt coronapas vil medarbejderen blive sendt hjem, til der kan fremvises et gyldigt coronapas. Herudover vil medarbejderen første gang vedkommende ikke kan fremvise et gyldigt coronapas, blive mindet om kravet om til enhver tid at kunne fremvise gyldigt coronapas. Anden gang en medarbejder ikke kan fremvise et gyldigt coronapas, vil vedkommende blive sendt hjem uden løn, til der foreligger et gyldigt coronapas og herudover tildelt en advarsel. Skulle det ske igen, at vedkommende ikke kan fremvise et gyldigt coronapas, så vil vedkommende blive bortvist.

En ansat, der ikke efterkommer et pålæg om test vil tillige blive mødt med ansættelsesretlige sanktioner.

Hvis Økonomiudvalget godkender indstillingen, vil alle medarbejdere på mandag modtage informationen i deres e-boks.

Lignende tiltag er allerede indført for ansatte på det statslige område.  

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!