Torsdag d. 28. oktober 2021 - �rgang 16

Aktivitetsdag på gymnasium i strålende septembersol

06-09-2021

Straks fra morgenstunden fredag kunne man mærke, at det var en ganske særlig dag på Vesthimmerlands Gymnasium og HF: Den årlige traditionsrige aktivitetsdag skulle afholdes, og vejrguderne stod planlægningsudvalget bi. Sjældent har septembers himmel været så blå, og både elever og ansatte fik sig et tiltrængt vitamintilskud.

I billedkunstlokalet i kælderetagen skulle hver klasse stille med en 3-4 mand til en konkurrence i ”recycling fashion”.  Der skulle fremstilles et sæt tøj, en form for hovedbeklædning og en taske/et net, lavet af genbrugsmaterialer. Klasserne havde hjemmefra medbragt de fleste materialer, mens skolen stillede pap, papir, sakse, nåle og tråd til rådighed. Det kom der en masse både flotte og sjove resultater ud af, der blev præsenteret over middag fra scenen i fællesområdet. Den vindende klasse af denne konkurrence fik 600 points.

Der blev også plantet træer
På udendørsarealerne ved ”det grønne klasseværelse” var der også aktivitet: Biologilærerne Anne Becher og Karsten Hessellund stod klar for at instruere klasserne i at plante træer. Det kunne man nemlig også opnå points ved.

Derudover kunne klasserne få points ved at deltage i nogle traditionelle fysiske aktiviteter. F.eks. hvis klassen gennemførte at løbe et stafetløb à 20 omgange på fortovet rundt om skolen. Der var også turneringer i fodbold, ultimate, beachvolley, floorball, ro-stafet og boccia. Endelig kunne man yderligere aktivere hjernecellerne ved brætspil på biblioteket eller ved at vinde i videospillet gran turismo. Hvis man overtalte en lærer til at deltage på sit hold, kunne man optjene ekstra points, ligesom man kunne udfordre andre klasser til at dyste i alternative aktiviteter. 

Dagens vindere
Ved dagens afslutning viste det sig, at 3k havde opnået flest points og dermed ret suverænt vundet en gang Bøf & Bowl. 3x blev nr. 2, og en 1.g-klasse, 1b, opnåede en flot tredjeplads. Men vigtigst af alt: Alle havde haft det sjovt, og sammenholdet var blevet styrket. Undervejs kunne deltagerne stille sulten med burgere ved den udendørs gasgrill. 

De sociale aktiviteter fortsatte for nogle fredag aften, hvor der der for første gang i meget lang tid blev holdt Hebe fest på gymnasiet.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!