Torsdag d. 9. april 2020 - �rgang 15
Den nye lagersilo skyder op ved Aars Fjernvarme og består af mange tons stål

Aars Fjernvarme får ny affaldssilo og et ansigtsløft

22-10-2018

I dag blev der holdt rejsegilde på en lagersilo med plads til 4500 kubikmeter erhvervsaffald.

Tekst og foto: Jacob Dalgaard

5.500 varmekunder i Aars, Hornum, Suldrup og Haverslev holder varmen ved afbrænding af affald på forbrændingsværket på Aars Fjernvarme. Her bliver over 50.000 tons husholdningsaffald, erhvervsaffald og neddelte rødder hvert år brændt af og omdannet til varme til forbrugerne.

Det kræver stor lagerplads at opbevare de store affaldsmængder, og derfor er Aars Fjernvarme i gang med at opføre en lagersilo med plads til 4.500 kubikmeter erhvervsaffald. Det første spadestik blev taget 24. april, og i dag blev der - en måneds tid forsinket - holdt rejsegilde.

Svend Andersen, formand for Aars Fjernvarme, bød de mange fremmødte velkommen, og han noterede sig, at der var hele tre kranse hejst op i bygningen. Det er en sønderjysk tradition, som han ikke tidligere har set i Himmerland.

Formanden håber, at lagersiloen kan tages i brug og modtage det første affald lige inden i jul. Siloen bliver beklædt med antracitgrå metalplader, og resten af det store bygningskompleks på Aars Fjernvarme vil også få udskiftet facadebeklædningen med disse plader. Således vil den store bygning fremover udelukkende komme til at fremstå med de nuværende røde mursten og de antracitgrå facader.

Med udvidelsen af lagerkapaciteten kan Aars Fjernvarme lagre omkring 40 procent mere affald, fortæller direktør Jan Clement. Han tilføjer, at siloen bliver udstyret med infrarødt kamera, der kan registrere varmeudvikling - samt en vandkanon, der kan aktiveres og slukke en eventuel brand i affaldsdyngen.

Der er 26 ansatte på Aars Fjernvarme, der er døgnbemandet alle årets 365 dage.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!