Torsdag d. 1. december 2022 - Årgang 17

Aars er denne weekend vært for Nordjyllands Ungdomssymfoniorkester

11-11-2022

I denne weekend mødes Nordjyllands Ungdomssymfoniorkester (NUS) til deres efterårs weekendstævne, som foregår i Aars og har Kulturskolen Vesthimmerland som vært.

Dette stævne har et særligt fokus på, hvordan folkemusik og lokale fortællinger er en del af den symfoniske musikkultur. Repertoiret rummer eksempler på symfonisk behandling af folkemusik fra både Irland, Norge og Bøhmen, men også fra det helt nære lokale folkemusikmiljø i Vesthimmerland.

Morten Lønborg Friis, som både er arrangør og dirigent på stævnet, er begejstret for denne vinkel:

”Folkemusikken står stærkt i Vesthimmerland, og lokalmiljøet producerer mange unge musikere, som har folkemusikken som deres primære interesse. Egnen har stærke lokalhistoriske fortællinger med rødder langt tilbage i en solid jysk bondekultur. Spillemandsmusikken - og den store interesse her for - er et ekko af denne kultur.”

De deltagende musikere kommer fra alle regionens kommuner, og de kommer for at prøve at spille i et fuldt udbygget symfoniorkester – men i lige så høj grad for det sociale aspekt. Ved dette efterårsstævne deltager desuden blæserelever fra det nystartede blæserorkester på den lokale Blære Friskole. Eleverne spiller saxofon og klarinet og har været i gang siden sommerferien. Projektet er et samarbejde mellem Blære Friskole og Kulturskolen Vesthimmerland, og skolelederen spiller selv med.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!