Onsdag d. 8. december 2021 - �rgang 16

75 + 1 år senere

08-11-2021

På torsdag vil museumsdirektør på Limfjordsmuseet, Anders Bloksgaard, fortælle om, hvordan livet i Vesthimmerland var præget af af Anden Verdenskrig.

Foredraget skulle have været afholdt for et år siden, hvor Folkeuniversitetet i Vesthimmerland havde planlagt at mindes 75-års dagen for befrielsen. En minkskandale og nedlukning satte dog en stopper for det dengang.

Men på torsdag skal det være, og det foregår i Ranum Efterskoles festsal.

Havde vi modstandsfolk, stikkere, nedkastningspladser? Og hvordan fungerede dagliglivet og samspillet med besættelsesmagten? Hvad blev de bunkere, der stadig er synlige flere steder i kommunen, brugt til? Og måtte vesthimmerlændinge lade livet, for at Danmark kunne blive frit igen?

Anders Bloksgaard har en stor interesse for besættelsestidens Vesthimmerland. I Folkeuniversitetsregi er han kendt fra tidligere foredrag som en blændende formidler, der gør historien nærværende og vedkommende og vækker stof til eftertanke. 

Se mere om tilmelding til foredraget her.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!