Lørdag d. 13. august 2022 - Årgang 17

60 træskibe lægger til kaj i Løgstør Havn

06-09-2008

På tirsdag anløber 57 historiske træskibe Løgstør. Anledningen er, at starten på den 21. udgave af Nordens største træskibsregatta, kapsejladsen ’Limfjorden Rundt’ går næste morgen den 10. september.

Vesthimmerland leverer i år det mest ambitiøse arrangement nogensinde.
Der er tradition for, at de byer og kommuner, som træskibene besøger, benytter lejligheden til at byde skibene og deres besætninger velkommen. I Løgstør er der desuden tradition for, at der arrangeres en havnefest med musik, historie og gastronomiske oplevelser.

I år bliver ingen undtagelse. På musikfronten får den i år hele armen. Havnen byder denne gang på hele syv gratis koncerter tirsdag aften med
orkestre så langt væk som fra USA, Norge og ikke mindst Korsør.

Et heldigt sammentræf med Go Global festivalen betyder, at arrangørerne kan præsentere C.J. Chenier & The Red Hot Louisiana Band (USA) - et meget anerkendt blues/zydeco band.

Dertil kommer at det er lykkedes at få det norske sømandskor fra Norges største Fuldrigger Sørlandet til at gæste festivalen. Koret vil styrke den maritime stemning med en mængde gratis koncerter over hele havneområdet - til
lands og til vands. Sømandskoret medbringer desuden en rigtig kanon til at sætte gang i festen.

Endelig gentager Limfjordsmuseets historiske bådebyggeri den traditionelle sømandskoncert med sjællandske
Helge Arildsø Trio. Foruden de tre hovednavne kan man høre Løgstør Musikforsyning, Løgstør Garden, Løgstør harmonikaklub og Almost Irish.

Sidste år var der udover de omtrent 500 besætningsmedlemmer yderligere 5000 mennesker på havnen i løbet af hele dagen og aftenen.

Aktiviteterne i Løgstør koordineres af Limfjordsmuseet i samarbejde med lokale ildsjæle.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!