Onsdag d. 23. januar 2019 - Årgang 13
Der var mødt næsten 100 mennesker frem til 4. maj paraden, som blev afholdt i smukt forårsvejr og i en kulisse med nyudsprungne bøgetræer.

4. maj i solskin og gaveregn

05-05-2018

De blå spejdere i Farsø fik forbindelse med 4. maj paraden støtte til nyt stråtag.

Tekst & foto: Per Lyngby

Søanlægget i Farsø viste sig fra sin smukkeste side, da de blå spejdere i Farsø fredag aften markerede 4. maj med den traditionelle mindeparade ved spejderhuset og mindelunden.

Omkring 100 mennesker overværede paraden og mindehøjtideligheden, hvor den unge byrådspolitiker Peter Harbo (V) hold en flot tale, som efterfølgende fik mange rosende ord med på vejen. Peter Harbo formåede at flette minder fra sin egen spejdertid som blå spejder i Farsø sammen med det vigtige budskab om, at den som ikke lærer af historien, kommer til at gentage den.

“Vi skal aldrig igen opleve en 9. april. Tag hjem i aften og send en tak til de mennesker, som for 73 år siden var skyld i, at vi i dag kan nyde friheden i vores fantastiske land. Og tænd gerne et levende lys i vinduet”, lød budskabet fra Peter Harbo.

Umiddelbart efter mindeparaden fik 3 gildebrødre fra Sct. Georgs Gildet 8. Gilde i Aalborg lejlighed til at få ordet. De havde modtaget en ansøgning fra Farsø.gruppen om støtte til nyt stråtag på spejderhuset. Et ønske, som 8. gilde hurtigt valgte at støtte med 5.000 kr., og da de aalborgensiske gilder få dage før havde været samlet til fælles gildemøde, blev der lagt yderligere 1.000 kr. i, så man kunne overrække en check på 6.000 kr. til tagprojektet.

Og gaveregnen stoppede ikke her, for i forbindelse med det efterfølgende kaffebord kunne HP Sauer så bidrage med 10.784 kr. fra Portalgruppen under Lokalhistorisk Forening for Farsø og Omegn.

Flere af de fremmødte havde også hørt om tagprojektet, og havde taget en kuvert med penge med, således at spejderne efterfølgende kunne konstatere, at en flot 4. maj parade blev kronet med i alt 22.784 kr. til det nye tag. Med kommunalt tilskud til projektet er der nu 117.000 kr. på kontoen, så man er godt på vej mod de 200.000 kr., som projektet kommer til at koste.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!