Onsdag d. 8. december 2021 - �rgang 16

21 millioner kroner ekstra skal blot fastholde serviceniveau

25-09-2021

Sundheds-, handicap- og ældreområdet tilføres 21 millioner kroner næste år for at fastholde det nuværende serviceniveau.

- Den nye udligningsreform har hjulpet Vesthimmerlands Kommune ud af det dødvande, som vi har været i i mange år, og det er en afgørende årsag til, at vi nu har råd til mere kernevelfærd. 

Det siger Asger Andersen, Socialdemokratiets borgmesterkandidat i kølvandet på weekenden budgetaftale for næste år, som over de kommende fire tilfører 21 millioner kroner til sundheds-, handicap- og ældreområdet. Det er især borgere med psykiske udfordringer og handicap, som får glæde af pengene. 

Umiddelbart er der ikke udsigt til bedre service for pengene. Tilførslen er alene et indgreb for at fastholde det nuværende serviceniveau på et område, hvor de kommunale udgifter stiger.

De 21 millioner kroner er helt afgørende for at beholde det niveau vi kender i dag, fordi vi er udfordret af at der bliver flere ældre, og fordi kommunen er ramt af affolkning, påpeger Asger Andersen.

I budgetaftalen fremgår det endvidere, at kommunen også får flere borgere med handicaps. 

En stor del af de 21 millioner kroner findes gennem såkaldte regnskabserfaringer. Det betyder, at det har vist sig, at der kan spares nogle penge på området, uden at det går udover nogen. Regnskabserfaringen udgør 19 millioner, som byrådet sammen med en tilførsel på yderligere 2 millioner afsætter til området i 2022.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!