Torsdag d. 28. oktober 2021 - �rgang 16

20 procent mere cykelsti til Vesthimmerland

24-09-2021

Der bliver 5 million kroner til nye cykelstier i Vesthimmerland næste år. Det er 1 million mere end i 2021.

Af Jacob Dalgaard

Arbejdet med at etablere cykelsti på begge sider af Hornumvej syd for Farsø er i fuld gang. Den og en kommende cykelsti på Viborgvej i Trend er resultatet af budgettet for 2021, hvor byrådet afsatte 4 millioner kroner til cyklisterne.

Men næste år bliver der altså lidt mere at gøre med for at indfri nogle af de mange ønsker om cykelstier i Vesthimmerland. Fem millioner kroner blev afsat i den aftale, et enigt byråd indgik torsdag aften.

Det er endnu ikke besluttet, hvor de nye asfaltstier skal rulles ud. Men kommunen har allerede en prioriteret liste, og øverst på den står en blot 320 meter lang stump cykelsti fra Røjbækvej til rundkørslen ved det nye Netto og nye Aldi i Farsø. Den sti er anslået til at koste mellem 2 og 6 millioner kroner og vil altså kunne sluge hele budgettet næste år. 

Næstøverst på prioriteringslisten står en 280 meter strækning fra Banestien til Støberivej i Aars Vest til anslået 4,5 millioner kroner. Nummer 3 er en 3,1 kilometer lang strækning på Aalborgvej fra Kornumvej til Bredgade i Løgstør. Prisen på den er anslået til 5 millioner kroner. Der er med andre ord lang vej til at opfylde alle cykelstiønsker, som samlet løber op i 100 millioner kroner.  

Liselotte Lynge Jensen fra Dansk Folkeparti har i flere år agiteret for at få en cykelsti på Sdr. Ringvej fra Sønderport til Lollandsvej i Løgstør. Det er endnu ikke lykkedes, men hun glæder sig over, at cykelstien til anslået 3,5 millioner med årene er rykket op fra en 9. til en 5. plads på prioriteringslisten.

Theresa Berg Andersen fra SF understregede på et pressemøde i dag, at man ikke kan være sikker på, at man går efter prioriteringslisten. Det bliver fortsat en politisk prioritering, hvor man vil bruge pengene.

Faktisk kan de afsatte beløb på 5 millioner blive fordoblet, hvis kommunen får tilsagn om 2,5 millioner kroner fra en statslig cykelstipulje. I så fald skal kommunen selv bidrage med et tilsvarende beløb. Ansøgningen er konkret møntet på en cykelsti til Aars Vest via det tidligere banetracé, som går fra Støberivej til Himmerlandsstien ved broen over Sdr. Boulevard.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!