Søndag d. 17. oktober 2021 - �rgang 16

Venstre vil sætte markedskræfterne ud af spil

14-10-2021

Læserbrev af Allan Ritter - byrådsmedlem for konservative:

Svar på læserbrev fra Jimmy Støttrup Jensen “ stadionområdet og de mange muligheder”

Kære Jimmy

Jeg har læst dit læserbrev, og er da mildest talt rystet. Du tror slet ikke på markedet, men efterlader det indtryk, at systemet er bedst til at vide, hvad borgerne vil. Kan helt komme i tvivl, om du har ramt det rigtige parti, eller om du skulle have været helt ude på venstrefløjen?

Jeg er enig med dig i, at det er et unikt område, der nu bliver mulighed for at komme til at bo og udleve sin hus drøm i.

Her ophører enigheden så. Det der er lagt op til er at udbyde arealet, så en privat investor kan byde ind. Det skal selvfølgelig sælges til en pris, som kommunen selv kunne have tjent på området ved at udstykke det. "Forretning" for en privat investor ligger i: billig byggemodning, kloak, varme, vej osv. Det er min erfaring, at de er bedre til at få det markedsført og solgt.

Du skriver, at “politikerne vil bestemme, hvordan boligerne skal se ud”. Hvordan du kan tolke det sådan, er mig simpelthen en gåde. Der er lagt op til, at der etableres en allé ned gennem området - så der sikres et udsyn ned mod fjorden til gavn for byens borgere. Så er der lagt op til, at der på området kan bygges i højden og i mindre boliger og grunde. Nemlig typisk det, som seniorerne efterspørger. Med andre ord et område med frie muligheder. Så det er rigtigt, at en privat køber, så skal komme med et oplæg på, hvordan han ser området.

Du tager så udgangpunkt i den præmis, at de vil bygge noget ingen vil have. Jeg kan berolige dig med, det vil de ikke. Her er der faktisk nogen, der har hånden på kogepladen, og de bygger naturligvis det, som der er kunder til. Er der stor efterspørgsel på villagrunde, tæt lav byggeri på den bagerste del, ja så kan jeg garantere dig, at det er det, der vil blive lavet.

Jeg er af den overbevisning, at de allerbedste til at ramme det, markedet ønsker, er private, der skal leve af det.
Du skriver, det er den lette løsning, det lever jeg gerne med, at du kalder det. Jeg syntes faktisk, at vi har lavet noget, som er mere visionært og kan blive rigtig godt for Løgstør og Vesthimmerland.

Kommer der ikke et bud på minimumprisen, går plan B i gang, som er en kommunal udstykning.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!