Onsdag d. 28. september 2022 - Årgang 17

Jobcenter - Som fanden læser biblen

21-09-2022

Læserbrev af Theresa Berg Andersen, byrådsmedlem i Vesthimmerland og folketingskandidat for SF:

Sådan har jeg hørt flere politikere på Chr. Borg udtale sig efter den grusomme dokumentar om syge menneskers oplevelser i jobcentrene rundt om i Danmark.

Jeg er ny formand for beskæftigelsesområdet i Vesthimmerland og med min korte erfaring på området har jeg kun et, at sige til politikerne der har travlt med at pege nedad:

”Når I peger af de ansatte på jobcentrene, så husk at hele tre fingre peger ind mod jer selv”  

For det er ikke altid de ansatte der skal peges fingre ad. Nej det er af de mennesker der sidder på magten, og laver den lovgivning som de ansatte skal navigerer efter.  

Syge mennesker skal ikke bruge deres sparsomme kræfter på at slås med kommuner. Alle har krav på at blive behandlet med omsorg og værdighed, men desværre er der ofte snubletråde spændt ud foran mennesker, der i forvejen har svært ved at holde sig på benene. Og det er den lovgivning, som kun politikerne på Chr. Borg kan lave om.  

Et nyt system skal tro på den enkelte, fjerne hovedløs tvang, og møder på jobcentrene skal afvikles med respekt for borgerens værdighed. Væk med endeløse krav om formelle processer og nyttesløs dokumentation. Lægeerklæringer skal veje tungere ved afgørelser, og der skal indføres et nyt ”timeloft” over jagten på borgernes arbejdsevne.

De syge, socialt udsatte og hjemløse skal ud af jobcentrene og i stedet have hjælp i sundhedssektoren eller socialforvaltningen. Den korteste vej til et job er ikke altid gennem et jobcenter.

Men aldrig om det kan blive de ansatte ansvar, det er vores og det ansvar bør vi tage på os.

Hvad hjælper det at Vesthimmerlands kommune igennem en årrække har været frikommune på beskæftigelsesområdet, og denne aftale ophøre lige straks. I stedet for at lytte til vores erfaringer, hvad gør politikerne på Chr. Borg så? Jo de vælger da blot nye kommuner til at prøve nøjagtigt det samme af, uden at lytte til de meget gode erfaringer de ansatte har gjort sig i Vesthimmerland.

Det er en ommer Chr. Borg

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!